Quines són les millors espècies per a l’arròs?

Cúrcuma, curry, all en pols, cilantre, alfàbrega, sal tomatina per al sofregit, safrà… L’arròs és un producte molt versàtil i permet fer plats deliciosos amb moltes variants, dolços, salades, amb carn, amb peix, amb verdures, només… És un bàsic en la nostra cuina i avui et comptem amb treure el màxim sabor, amb les espècies per a plats d’arròs.
Si es tracta d’arròs bullit, la clau serà condimentar l’aigua de cocció i si no ho és, la clau estarà en el sofregit. Així i tot, pots anar afegint condiments durant l’elaboració del plat i, fins i tot, quan l’el has acabat, just abans de servir-lo. Si vols que el teu arròs blanc tingui més sabor, aposta per una mica d’all, llorer i AOVE.
Si vols gaudir d’un arròs saborós, sempre pots substituir l’aigua de cocció, per un brou casolà o bé agregar un o dos grans d’all a l’aigua de cocció. Tirar all en pols en l’aigua de cocció o sofregir una mica de ceba abans de posar l’aigua de cocció, donarà un sabor espectacular a l’arròs. Altres espècies per a arròs que pots agregar són el pebre, el julivert picat, la mantega per a aconseguir sabor i untuositat i fins a esprémer mitja llimona i afegir-ho a la cocció.
Un altre truc és posar una ceba pelada amb quatre claus punxats o agregar herbes després de la cocció, com el coriandre, alfàbrega o julivert són molt bones opcions. També pots aromatitzar l’arròs amb farigola, romaní, all i ceba.
Les espècies per a arròs aporten aquest toc de gràcia als teus plats i poden variar segons el tipus d’arròs que cuinis; Paella, arròs a la cubana, arròs amb pollastre al curri, arròs amb llet, rissotto…

Com preparar un basmati amb les espècies per a arròs?


Si mai has provat un arròs basmati amb espècies, avui et comptem com cuinar aquesta explosió de sabors. Clau, canyella, comí o cardamomo, són algunes de les espècies per a arròs, que converteixen aquest plat en una autèntica delícia per al paladar.
Posa l’arròs en remull durant 20 minutos per a deixar anar el midó i que quedi més solt. Escalfa l’olla i tira un chorrito d’oli per a sofregir la branca de canyella, el cardamomo, els claus i les llavors de comí. Agrega la ceba picada i salta-la fins que estigui ben daurada. Després incorpora l’arròs, prèviament colat i sofregeix-lo durant uns minuts. Agrega sal i l’aigua de cocció i deixa el foc alt, fins que bulli. Després cobreix i redueix el foc, per a cuinar durant 15 minuts o fins que l’aigua s’hagi absorbit. Deixa que reposi durant uns minuts i a gaudir!